2 Φεβρουάριος 2014, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2014, 13:51

Kουκουβάγια από την Κρήτη

  • Kουκουβάγια από την Κρήτη

Η κρητική «κουκουβάγια» είναι ο γνωστός σε όλους μας ντάκος. Λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας του προτείνεται από τους περισσότερους διατροφολόγους στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κρίθινο παξιμάδι (ντάκος)
  • 1 ντομάτα 
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • κάπαρη
  • ελιές
  • αλάτι
  • κρεμμύδι
  • ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βρέχουμε το παξιμάδι με νερό, ελαφρά για να μην διαλυθεί.
  2. Τρίβουμε την ντομάτα και τη φέτα και τις απλώνουμε πάνω στο παξιμάδι.
  3. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη, την κάπαρη και τις ελιές (αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις κόψουμε σε ροδέλες). 

Καλή σας όρεξη!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr