22 Νοέμβριος 2018, 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2018, 11:18

Η ΠΟΕΔΗΝ πέταξε σανό έξω από το υπουργείο Οικονομικών! (φωτο)

  • Η ΠΟΕΔΗΝ πέταξε σανό έξω από το υπουργείο Οικονομικών! (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
  • Η ΠΟΕΔΗΝ πέταξε σανό έξω από το υπουργείο Οικονομικών! (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
  • Η ΠΟΕΔΗΝ πέταξε σανό έξω από το υπουργείο Οικονομικών! (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μια ακόμα πρωτότυπη εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει σήμερα τετράωρη στάση εργασίας με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2019: «Δεν τρώμε σανό για να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια» ήταν το σύνθημα των εργαζομένων, οι οποίοι πέταξαν μπάλες με σανό στην είσοδο του υπουργείου.

«Πρωταγωνιστής» ήταν και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος… εμφανίστηκε σε ένα πανό. «Τι ατυχία ρε Παύλο, πάνω που έμαθα τον γάιδαρο να μην τρώει, ψόφησε» έγραφε, ενώ για την κινητοποίηση επιστρατεύτηκαν και ράσα και καλυμμαύκι. «Αλλού παπάς, αλλού τα ράσα του. Απολύσεις 10.000 ιερέων, προσλήψεις νοσηλευτών» το μήνυμα.

Η διοίκηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης επισημαίνει ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ. Το ίδιο ισχύει για το όριο δαπανών των νοσοκομείων που παραμένει στο 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο, παρότι αυξήθηκε κατά 30% η ζήτηση στα δημόσια νοσοκομεία. «Ακόμη, το 60% του συνόλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση», προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ που υπογραμμίζει ότι τα χρόνια των μνημονίων αποχώρησαν 25.000 εργαζόμενοι και ότι το προσωπικό των νοσοκομείων με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και σημειώνει ότι η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας.