21 Νοέμβριος 2018, 22:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Νοέμβριος 2018, 21:56

ΟΑΣΑ: Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

  • ΟΑΣΑ: Καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και σήμερα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων το πρωί θα έχει επέλθει έως τις 10:00, ενώ από τις 20:00 τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ με ανακοίνωση του ζητά υπογραφή ΣΣΕ, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Παράλληλα, στάση εργασίας προκήρυξε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ για τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου στο Δημόσιο για τα ΑΜΕΑ που υπηρετούν σε αυτό, προκειμένου να πάρουν μέρος στο παναναπηρικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συνομοσπονδία τους, διεκδικώντας τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

«Ο ευαίσθητος χώρος των ανθρώπων με αναπηρία έχει πληγεί και αυτός από τις μνημονιακές πολιτικές, που με ανάλγητο τρόπο βάζουν τα κέρδη και τους αριθμούς πάνω από τις ανάγκες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.