22 Νοέμβριος 2018, 16:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2018, 15:57

Τα Κοτύωρα κερδίζουν πολλά από το τελεφερίκ (βίντεο)

  • Τα Κοτύωρα κερδίζουν πολλά από το τελεφερίκ (βίντεο)
    (Φωτ.: herhaber.com)

Στην περιοχή του Πόντου, ελλείψει πολλών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, οι τοπικοί παράγοντες και οι κοινωνίες φροντίζουν να αναδεικνύουν τα μνημεία της φύσης που είναι πάμπολλα στις ακτές, τα ποτάμια, τις κοιλάδες, τα παρχάρια και τα βουνά.

Μία από τις «πατέντες» που εφαρμόζουν, είναι η κατασκευή τελεφερίκ σε περιοχές που προσφέρουν θέα στους επισκέπτες.

Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παράγοντες των Κοτυώρων και κατασκεύασαν το τελεφερίκ που οδηγεί από την πόλη στο λόφο Μπόζτεπε (υψόμετρο 500 μ.), που βρίσκεται πάνω από την άλλοτε ελληνική συνοικία της Υπαπαντής. Όμως δεν έμειναν εκεί. Αφού εξασφάλισαν πληρότητα στο τελεφερίκ –το οποίο, σημειωτέον, επιχειρηματικά είναι κερδοφόρο–, τώρα κατασκευάζουν εγκαταστάσεις πάνω στο λόφο, στο πλαίσιο προγράμματος τουριστική ανάπτυξης με τίτλο «Άγγιξε τα σύννεφα τις τέσσερις εποχές του χρόνου».

Στις εγκαταστάσεις, εκτός από χώρους εστίασης και διασκέδασης, υπάρχουν και χώροι φιλοξενίας, δίνοντας άλλη διάσταση στο όλο συγκρότημα. Ίσως να αποτελεί υπόδειγμα ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και παραγωγής πλούτου από το... τίποτα, η κατασκευή του τελεφερίκ και το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Άγγιξε τα σύννεφα τις τέσσερις εποχές του χρόνου» στα Κοτύωρα.

Μήπως πρέπει να μιμηθούμε τους σύγχρονους κατοίκους του Πόντου εμείς οι Έλληνες;