20 Νοέμβριος 2018, 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοέμβριος 2018, 09:03

Στον εισαγγελέα σήμερα στέλεχος του Ρουβίκωνα

  • Στον εισαγγελέα σήμερα στέλεχος του Ρουβίκωνα
    Εικόνα από παλαιότερη "δράση" μελών του Ρουβίκωνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται σήμερα το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή των Εξαρχείων. Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ σημειώνει πως ο 39χρονος άνδρας τηλεφώνησε χθες σε νοσοκομείο της Αθήνας και απαίτησε να αποχωρήσουν άνδρες της Αστυνομίας που φρουρούσαν αλλοδαπό ο οποίος είχε συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Διαφορετικά, το στέλεχος του Ρουβίκωνα φέρεται να απείλησε ότι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας θα προκαλούσαν καταστροφές στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα. Όπως διακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος τηλεφώνησε χθες το βράδυ σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός συλληφθείς την 17-11-2018 στα Εξάρχεια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί - φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες».