19 Νοέμβριος 2018, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2018, 16:22

Διήμερο παράδοσης και φιλανθρωπίας για την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων

  • ΕΠΩΦ: Τιμά τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων με σειρά εκδηλώσεων όλο το 2019

Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο, από όλες τις απόψεις, ήταν αυτό που πέρασε για την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, καθώς αφενός πραγματοποιήθηκε μια σημαντική κοινωνική δράση αφετέρου διοργανώθηκε μεγάλο ποντιακό γλέντι.

Στη Μέριμνα Ποντίων Κυριών η ΕΠΩΦ παρέδωσε μεγάλο αριθμό από καπάκια πλαστικών μπουκαλιών, συνεχίζοντας την κοινωνική δράση με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν διάφορα ιδρύματα.

Το βράδυ του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου τα μέλη της Ένωσης είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν υπό τον ήχο ποντιακής και λαϊκής μουσικής στην ταβέρνα «Γιαγκούλας», στο Ωραιόκαστρο. Οι παρευρισκόμενοι κατέκλυσαν τους χώρους της ταβέρνας και απόλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα ποντιακού και νεοελληνικού ρεπερτορίου που εναλλάσσονταν διαρκώς, με το κέφι να διατηρείται στα ύψη μέχρι το πρωί.

Συμμετείχαν οι: Θεόδωρος Κοτίδης (λύρα, τραγούδι), Γιάννης Τριανταφυλλίδης (λύρα, τραγούδι), Φίλιππος Κεσαπίδης (λύρα), Κώστας Ζώης (νταούλι), Αλέξης Ανδρεάδης (νταούλι) και Σταύρος Τουλκερίδης (πλήκτρα).

Η Ένωση προετοιμάζει αυτό τον καιρό τις επόμενες δράσεις της, οι οποίες θα διεξαχθούν την περίοδο των εορτών: Στις 24 και 31 Δεκεμβρίου τα μέλη της θα ψάλουν τα παραδοσιακά κάλαντα, στις 5 Ιανουαρίου θα γίνει η αναβίωση των Μωμόγερων στους δρόμους της πόλης σε συνεργασία με το Σύλλογο Τετραλόφου Κοζάνης, ενώ στις 13 και στις 26 Ιανουαρίου προγραμματίζονται το κόψιμο της βασιλόπιτας και ο μεγάλος ετήσιος χορός της, αντίστοιχα.