19 Νοέμβριος 2018, 13:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2018, 15:48

Ανατροπή στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Καθαρές οι τοξικολογικές

  • Πρόστιμο 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου
    (Φωτ.: Facebook / Zak Kostopoulos / Νατάσα Πανταζοπούλου/ FOSPHOTOS)

Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια φέρνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς σύμφωνα με την εργαστηριακή έκθεση που έφερε στη δημοσιότητα το popaganda.gr στο αίμα του 33χρονου δεν βρέθηκε ίχνος ναρκωτικών. Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες ουσιών (οπιούχα, κοκαΐνη/μεταβολίτες, αμφεταμίνες/μεταμφεταμίνες, βενζοδιαπεζίτες, μεθαδόνη/μεταβολίτες).

Η εξέταση είναι θετική μόνο για μια ουσία που υπάρχει στα κοινά αναλγητικά. Επίσης στο αίμα βρέθηκε εξαιρετικά μικρή ποσότητα αλκοόλ.

Η μακροσκοπική και μικροσκοπική διερεύνηση έδειξε μεταξύ άλλων: Έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου.

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν προσδιόρισε τα ακριβή αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνταχθεί το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα και θα δοθεί στη δημοσιότητα.