19 Νοέμβριος 2018, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2018, 15:09

Ο ποντιακός οργανωμένος χώρος τίμησε τη Μάχη του Στεβενίκου

  • Ο ποντιακός οργανωμένος χώρος τίμησε τη Μάχη του Στεβενίκου
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»)
  • Ο ποντιακός οργανωμένος χώρος τίμησε τη Μάχη του Στεβενίκου
  • Ο ποντιακός οργανωμένος χώρος τίμησε τη Μάχη του Στεβενίκου

Ο οργανωμένος ποντιακός χώρος τίμησε για μια ακόμη χρονιά τη Μάχη του Στεβενίκου στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου από το Δήμο Λεβαδέων, το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων, την Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας και τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας «Οι εννέα μούσες».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος & Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Γ. Βαρυθυμιάδης ανέβηκε στο βήμα και έκανε μια εκτενή αναφορά στη μάχη και στη δράση του Δημήτριου Υψηλάντη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων που συμπληρώνονται το 2019. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ο Εθνικός Ύμνος από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κωτσαδάμ και Γιάννης Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Ράπτης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Μιθριδάτης» Λαυρίου Χριστόφορος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» Τριαντάφυλλος Υφαντίδης και μέλη του χορευτικού τμήματος, εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και μέλη πολλών συλλόγων.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης».
Εκδηλωσεις