19 Νοέμβριος 2018, 13:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοέμβριος 2018, 11:34

ΕΠΟΝΑ και «Ακρίτες του Πόντου» Ασπροπύργου διοργανώνουν αιμοδοσία την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών

  • ΕΠΟΝΑ και «Ακρίτες του Πόντου» Ασπροπύργου διοργανώνουν αιμοδοσία την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Σε μια συμβολική κίνηση με μεγάλη σημασία, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής διοργανώνει αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Η ημέρα αυτή έχει ανακηρυχτεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από 09:30 - 14:30 στο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» (θέση Γκορυτσά, Ασπρόπυργος, πλησίον ΕΜΑΚ, Λεωφόρος NATO).

«Βασιζόμενοι στην ευαισθησία μας, ως Πόντιοι, για το αίμα των προγόνων μας που άδικα χύθηκε, αλλά και όλων αυτών που έγιναν και δυστυχώς γίνονται, ακόμα και σήμερα, μάρτυρες των φρικαλεοτήτων που συνιστούν το έγκλημα της γενοκτονίας, σας καλούμε να ενισχύσετε αυτό το εγχείρημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της Ένωσης» αναφέρεται στην πρόσκληση της Ένωσης.

Για όσους αδυνατούν να παρευρεθούν στη συγκεκριμένη αιμοδοσία, η ανακοίνωση της ΕΠΟΝΑ ενημερώνει πως οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να συμμετάσχουν όποτε ευκαιρήσουν, δίνοντας αίμα για την τράπεζα αίματος της Ένωσης στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».