18 Νοέμβριος 2018, 15:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2018, 15:28

Μάλτα: Ταυτοποίησαν τους υπεύθυνους για τη δολοφονία της δημοσιογράφου των Panama Papers

  • Μάλτα: Ταυτοποίησαν τους υπεύθυνους για τη δολοφονία της δημοσιογράφου των Panama Papers
    (Φωτ.: The Daily Beast / Reuters)

Τουλάχιστον τρία άτομα έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία της Μάλτας για την υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια πριν από 13 μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times of Malta.

Το δημοσίευμα δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους, αναφέρει όμως ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έρευνα βρίσκεται «σε πολύ προχωρημένο στάδιο».

Οι πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα δεν έχουν δώσει ενδείξεις για το πόσο μπορεί να διαρκέσει ακόμα η έρευνα, ούτε για το αν έγιναν νέες συλλήψεις για την υπόθεση, ενώ μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στη Βαλέτα, τον Οκτώβριο του 2017. Όπως και η Βουλγάρα δημοσιογράφος Βικτόρια Μαρίνοβα, που δολοφονήθηκε τον προηγούμενο μήνα, η Γκαλίζια ερευνούσε θέματα κατά της διαφθοράς και μάλιστα είχε κάνει σημαντικές αποκαλύψεις για τα Panama Papers.

Εδώ και έναν χρόνο έχουν συλληφθεί τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία της, αλλά οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι. Το κίνητρο για τη δολοφονία παραμένει άγνωστο, ενώ στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν για να αναθέσουν συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.