17 Νοέμβριος 2018, 23:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2018, 23:34

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Πολεμικό σκηνικό με φωτιές, οδοφράγματα, μολότοφ και χημικά

  • Επεισόδια Πολυτεχνείο: Πολεμικό σκηνικό με φωτιές, οδοφράγματα, μολότοφ και χημικά
    Πεδίο μάχης θυμίζει η Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Εκτεταμένα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στους δρόμους περιμετρικά του Πολυτεχνείου, με δεκάδες ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων από την πλευρά των κουκουλοφόρων που έχουν «ταμπουρωθεί» μέσα στο ίδρυμα και βάλλουν κατά των αστυνομικών δυνάμεων τόσο από την οδό Στουρνάρη όσο και από την Πατησίων.

Μάλιστα, από την οροφή του ακαδημαϊκού ιδρύματος, οι κουκουλοφόροι κάνουν επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Εκτός από τις βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούν και ναυτικές φωτοβολίδες.

Τα ΜΑΤ απαντούν με δακρυγόνα και χειρομοβδίδες κρότου-λάμψης, ενώ συχνές ρίψεις νερού πραγματοποιεί το ειδικό όχημα της Αστυνομίας που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων. Οι καταστροφές στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο είναι μεγάλες. Τα άτομα που έχουν ως «ορμητήριο» το ίδρυμα, είχαν βάλει φωτιά στον αύλειο χώρο, ενώ διέλυσαν και τις εξωτερικές πόρτες του Πολυτεχνείου, πετώντας στο δρόμο δεκάδες κατεστραμμένα αντικείμενα.

Έξω από το ίδρυμα έχουν στήσει οδοφράγματα και πραγματοποιούν συχνές επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονται στο σημείο. Μετά τις 11 τα ΜΑΤ άρχισαν να αραιαώνουν σταδιακά τις επιχειρήσεις κατά των κουκουλοφόρων. Να τονίσουμε ότι τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη περίπου από τις επτά και μισή το απόγευμα.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ανοιχτοί δρόμοι
Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας, έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση των οχημάτων στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

Επίσης, όπως ενημέρωσε η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό και η κυκλοφορία του μέσου γίνεται πλέον κανονικά.