17 Νοέμβριος 2018, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2018, 15:44

Ξεκίνησε η πορεία για το Πολυτεχνείο, κλείνουν σταθμοί του μετρό

  • Ξεκίνησε η πορεία για το Πολυτεχνείο, κλείνουν σταθμοί του μετρό
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης

Ξεκίνησε πριν λίγο η πορεία από το Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν πραγματοποιήθηκε, ως είθισται, με το κλείσιμο των θυρών του Πολυτεχνείου, ενώ ο κόσμος φέτος ήταν λιγότερος, πιθανόν λόγω της κακοκαιρίας αλλά και του φόβου των επεισοδίων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές στο σημείο, ενώ οι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει τον χώρο του Πολυτεχνείου και έχουν επεκταθεί στην οδό Στουρνάρη.

Η πορεία των φοιτητών με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ξεκίνησε σε ήρεμο κλίμα, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 45 χρόνων από την εξέγερση.  Οι πύλες του κτιρίου έχουν κλείσει, ενώ έχουν αρχίσει να κλείνουν και κάποιοι σταθμοί του μετρό.

Έξω από το Πολυτεχνείο έγινε η προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι θα περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος για να καταλήξουν στην αμερικανική πρεσβεία.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.