17 Νοέμβριος 2018, 11:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2018, 11:19

Κάλεσμα για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

  • Κάλεσμα για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Με ανακοίνωσή της η Επιστημονική Επιτροπή για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, που θα στεγαστεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καλεί όλα τα μέλη της προσφυγικής κοινότητας και όσους έχουν στην κατοχή τους κειμήλια και θησαυρούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εκθέματα στο υπό κατασκευή Μουσείο, να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο τηλέφωνο 210-6855850 και στο email info@aekfc.gr, προκειμένου να ξεκινήσει η αρχική διαδικασία καταγραφής του προς παραχώρηση υλικού.

Υπεύθυνη για την παράδοση και καταγραφή του πολύτιμου υλικού θα είναι η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης και ταξινόμησης από τη σχετική επιτροπή, που έχει ήδη συσταθεί.

Ήδη υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό με την προσφορά κειμηλίων, γι’ αυτό και η Επιστημονική Επιτροπή του Μουσείου καλεί τους πάντες να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης θα κατασκευαστεί στο Κέντρο Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα αποτελέσει την πλέον πολύτιμη ιστορική και πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.