16 Νοέμβριος 2018, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2018, 23:04

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  • Τη 17η Νοεμβρίου δεν αποκαταστάθηκε η δημοκρατία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα ανοίξει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις πόρτες του το Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973. Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας γύρω από το ιστορικό κτίριο. Επίσης, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΣΤΑΣΥ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής θα κλείσει στις 15:00, ενώ οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Σύνταγμα θα κλείσουν στις 16:30. Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ο τριήμερος εορτασμός, που θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ξεκίνησε την Πέμπτη σε ήρεμο κλίμα, με εξαίρεση την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Πολυτεχνείου «Αβέρωφ». Η Επιτροπή Εορτασμού έχει ήδη κάνει έκκληση με ανακοίνωσή της να αποχωρήσουν οι καταληψίες και έχει σχολιάσει ότι «οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες».

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.