18 Νοέμβριος 2018, 10:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Νοέμβριος 2018, 10:41

Ποντιακό ξεφάντωμα ενόψει των Χριστουγέννων θα σηκώσει στο πόδι την Καλαμαριά

  • Ποντιακό ξεφάντωμα ενόψει των Χριστουγέννων θα σηκώσει στο πόδι την Καλαμαριά
    Στιγμιότυπο από τις περσινές αντίστοιχες εκδηλώσεις (φωτ.: Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς)

Σαρωτικό πέρασμα στους δρόμους της προσφυγομάνας Καλαμαριάς ετοιμάζεται να κάνει για μια ακόμη φορά η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, κατά την περίοδο των εορτών. Ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Ζωής, μιλώντας στο pontos-news.gr, ζητά από όλο τον κόσμο να βγει στους δρόμους της πόλης και να χορέψει ποντιακά, και οι λύρες, τα νταούλια και τα αγγεία να ακουστούν παντού και να σηκώσουν όλη τη Θεσσαλονίκη στο πόδι. «Να δώσουμε ποντιακό χρώμα στις γιορτές, αυτό θέλουμε!» τονίζει.

Το φετινό ραντεβού έχει δοθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 12:00, στη διασταύρωση των οδών Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως μπροστά στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Όπως επισημάνει ο Κώστας Ζώης, η εκδήλωση αυτή έχει γίνει θεσμός στην τοπική κοινωνία. Καταστηματάρχες κερνούν ποτά και εδέσματα τον κόσμο κατά μήκος του πεζόδρομου της Καλαμαριάς. Στην περσινή εκδήλωση είχαν φιλοξενηθεί οι Μωμόγεροι Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου, ενώ φέτος η παρέα μεγαλώνει και γιγαντώνεται. «Θα προσκληθούν για να συμμετάσχουν όλοι οι σύλλογοι του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιοι μεμονωμένοι άλλης περιοχής» συμπληρώνει. Για τους στόχους της εκδήλωσης λέει: «Θέλουμε να δώσουμε ένα άλλο χρώμα αυτές τις άγιες μέρες στην πόλη μας, να δώσουμε χαρά στους δημότες και να υπενθυμίσουμε ότι η Καλαμαριά εκτός από μεγαλούπολη αποτελεί και έναν μητροπολιτικό δήμο του ποντιακού ελληνισμού γι' αυτό και θα φιλοξενήσουμε ως καλοί οικοδεσπότες συλλόγους από άλλες περιοχές».

Η πομπή θα διασχίσει όλο τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς μέχρι το τέλος της οδού Κομνηνών, καταλήγοντας στην χριστουγεννιάτικη πλατεία μπροστά στο δημαρχείο. Εκεί θα έχει στηθεί εξέδρα όπου Πόντιοι καλλιτέχνες θα δώσουν το ρυθμό και θα διασκεδάσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

Ελένη Κάλλη