17 Νοέμβριος 2018, 14:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2018, 15:00

Οι ομορφότερες γάτες της Ευρώπης ταξιδεύουν στο Ζάγκρεμπ

  • Οι ομορφότερες γάτες της Ευρώπης ταξιδεύουν στο Ζάγκρεμπ
    (Φωτ.: pixabay.com)

Γάτες. Μικρές, σπάνιες και σίγουρα όμορφες θα νιαουρίζουν για δύο μέρες στο Ζάγκρεμπ όπου το Σάββατο και την Κυριακή, 17 και 18 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο διεθνείς επιδείξεις. Συνολικά 235 γάτες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέρος στις επιδείξεις που διοργανώνονται στο Ζάγκρεμπ, από την Ομοσπονδία Ομίλων Γάτας της Κροατίας. «Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών τα τελευταία χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μετά από πολύ καιρό θα δούμε μια γάτα σιαμέζα και μια γάτα της Ανατολής με πραγματικά αυτιά νυχτερίδας που έρχονται από την Αυστρία και την Ουγγαρία» δήλωσε η γραμματέας της Ομοσπονδίας, Αμέλια Λεοπλόντοβιτς ενόψει των επιδείξεων μορφολογίας γάτας.

Στην επίδειξη θα παρουσιαστούν συνολικά 22 φυλές, κάποιες από τις οποίες είναι εξαιρετικά σπάνιες, όπως οι μικρότερες γάτες στον κόσμο, οι γάτες Σιγκαπούρης, και ο απόλυτος κυρίαρχος του Instagram, η βρετανική μακρύτριχη γάτα.

Η γάτα της Βεγγάλης θα έχει 14 εκπροσώπους σε διαφορετικά χρώματα, φωτεινά ή σκούρα.

Τον τίτλο ομορφιάς θα διεκδικήσουν γάτες Σνόουσου, Νορβηγικού Δάσους, Σιβηρίας, Ράγκντολ, Αμερικανική γάτα κερλ, Εξωτική Κοντότριχη, Μέιν Κουν, Σφιγξ, Ρωσική Μπλε, Ταϊλάνδης, Neva Masquerade, Ocicat, Βρετανική Κοντότριχη, Ιερή Βιρμανίας και Κροατίας Μακρύτριχες και Κοντότριχες.

Εκτός από την κριτική επιτροπή τα μέλη της οποίας είναι από την Ιταλία, τη Δανία, την Τσεχία, τη Σλοβενία και την Κροατία, οι επισκέπτες και τις δύο μέρες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για να αναδείξουν την ομορφότερη γάτα.


(Φωτ.: pixabay.com)

Η επίδειξη σήμερα θα έχει θέμα τη μαύρη γάτα και οι επισκέπτες θα έχουν δωρεάν είσοδο αν ντυθούν κατάλληλα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ.