15 Νοέμβριος 2018, 13:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2018, 14:00

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στη Λέσβο

  • Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στη Λέσβο
    (Φωτ.: Αντώνης Ρεπανάς)

Τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τιμήσει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, το παράρτημα Λέσβου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, στο ναό του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου που βρίσκεται στην έδρα του στρατηγείου της 98 ΑΔΤΕ, στην Παγανή Μυτιλήνης.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση καλεί όλους τους μαθητές του νησιού να δώσουν το παρών στο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως του 35χρονου ομογενή.

«Σε μια εποχή όπου μερικές φορές ηρωισμός είναι να ονομάσεις κάποιον ήρωα, πιστεύουμε ότι σήμερα, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, αξίζουν να τιμώνται τα ηρωικά πρότυπα και να προβάλλονται ως φωτεινά παραδείγματα γενναιότητας και φιλοπατρίας για τη νεολαία μας. Στο πλαίσιο αυτό η πράξη αυτοθυσίας του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, για την προβολή των δικαίων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και της Ελλάδας, πιστεύουμε ότι πρέπει να τιμηθεί και από το στελεχιακό δυναμικό της Μέσης Εκπαίδευσης, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς αυτόν τον αοίδιμο γενναίο Έλληνα» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Θα μετονομαστεί δρόμος προς τιμή του
Την ίδια ώρα με πρωτοβουλία του δημάρχου Άργους-Μυκήνων Δημήτρη Καμπόσου θα δημιουργηθεί προτομή του 35χρονου ομογενούς γιατί «είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη ιστορία μας». Επιπλέον θα δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης του Άργους.