16 Νοέμβριος 2018, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μάιος 2019, 08:25

Παντζαροτηγανίτες με πικάντικο γιαούρτι

  • Παντζαροτηγανίτες με πικάντικο γιαούρτι
    (Φωτ. - Food Styling: Αντωνία Κατή / olivemagazine.gr)

Ένας μεζές με τη γλύκα και το υπέροχο χρώμα του παντζαριού που τον κάνουν πραγματικά ξεχωριστό! Το πικάντικο γιαούρτι είναι η ιδανική συνοδεία.

ΥΛΙΚΑ

για τις παντζαροτηγανίτες

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. παντζάρι τριμμένο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • ½ κ.γ ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. μαϊντανό φρέσκο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

για το πικάντικο γιαούρτι

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τις παντζαροτηγανίτες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Τηγανίζουμε το μίγμα ρίχνοντάς το κουταλιά-κουταλιά μέσα σε καυτό ελαιόλαδο. Υπολογίζουμε 3΄ από κάθε πλευρά.
  3. Αποσύρουμε τις τηγανίτες από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε μια πιατέλα που την έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.

Ετοιμάζουμε το πικάντικο γιαούρτι

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για το πικάντικο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Σερβίρουμε τις παντζαροτηγανίτες ζεστές ή κρύες, συνοδεύοντας με το πικάντικο γιαούρτι.

  • Πηγή: olivemagazine.gr / Ντίνα Νικολάου.