14 Νοέμβριος 2018, 16:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2018, 15:59

Τουρκικά ΜΜΕ: Έλληνες αστυνομικοί κακοποίησαν μετανάστες στον Έβρο

  • Τουρκικά ΜΜΕ: Έλληνες αστυνομικοί κακοποίησαν μετανάστες στον Έβρο
    Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα τουρκικά ΜΜΕ

Τη φωτογραφία ανδρών που κάθονται μόνο με το εσώρουχό τους γύρω από μία σόμπα προφανώς σε καφενείο δημοσιεύουν τουρκικές ιστοσελίδες μαζί με το ρεπορτάζ που λέει ότι Έλληνες αστυνομικοί τους κακοποίησαν στον Έβρο. Δύο από τους άνδρες έχουν εμφανή σημάδια στην πλάτη, και σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου πρόκειται για μετανάστες από την Υεμένη και την Παλαιστίνη.

Το ρεπορτάζ πρωτοδημοσιεύτηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA ως ανταπόκριση από την Αδριανούπολη, και για αρκετές ώρες ήταν πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της «Hürriyet».

Τους παράτυπους μετανάστες φέρονται να εντόπισαν Έλληνες αστυνομικοί, οι οποίοι τους ανάγκασαν να γδυθούν και αφού τους χτύπησαν τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία. Τα, κατά το ρεπορτάζ, θύματα τα βρήκαν σε κακή κατάσταση κάτοικοι χωριού κοντά στην Αδριανούπολη, οι οποίοι τους προσέφεραν ρούχα, νερό και φαγητό.

Την είδηση διαψεύδουν ελληνικές πηγές. Μιλώντας στο e-evros ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών, ενώ για τουρκική προπαγάνδα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς. «Στημένο περιστατικό» είναι για τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλία Ακίδη.