14 Νοέμβριος 2018, 17:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2018, 16:46

Η Ένωση Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» αποχαιρετά το ιδρυτικό μέλος της, Ιωάννη Αθανασιάδη

  • Η Ένωση Ποντίων Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» αποχαιρετά το ιδρυτικό μέλος της, Ιωάννη Αθανασιάδη

Έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του βοηθώντας το σωματείο με όλες του τις δυνάμεις αποχαιρετά σήμερα η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες». Ο λόγος για τον Ιωάννη Αθανασιάδη – πρώην πρόεδρο, μέλος πολλών ΔΣ, καθώς και μέλος της ιδρυτικής επιτροπής της Ένωσης (1970).

Το έργο του εκλιπόντος μεγάλο, όπως και η αγάπη του για καθετί ποντιακό.

Η συνδρομή του για την αποπεράτωση του κτηρίου όπου στεγάζεται ο σύλλογος σήμερα ήταν καθοριστική. Επίσης πρωτοστάτησε ώστε να αρχειοθετηθούν πολλά έγγραφα από το μεγάλο αρχείο που διαθέτει η Ένωση και να μπορούν σήμερα να αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο προσφέροντας γνώση στις επόμενες γενεές. «Ο κυρ-Γιάννης πάντα είχε μια ανησυχία και ένα πατρικό βλέμμα για την πορεία του συλλόγου γιατί ήταν κομμάτι του εαυτού του, κομμάτι της καθημερινότητάς του, και σαν έτσι το αντιμετώπιζε με την σχεδόν καθημερινή επίσκεψή του –και όσο του το επέτρεπε η υγεία του– στο κτήριο του συλλόγου» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο σύλλογος, αναγνωρίζοντας το έργο του, τον είχε ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο από καιρό.

«Με την ευχή όλων να αναπαυτεί η ψυχή του, και το όραμά του αλλά και οι ελπίδες του για έναν δημιουργικό σύλλογο να βρουν άξιους συνεχιστές, αποτίουμε φόρο τιμής σε ένα ακόμη μέλος του συλλόγου μας που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι ο πολιτισμός και η άδολη προσφορά φανερώνουν δυνάμεις δημιουργικές και ωφέλιμες για το σύνολο της κοινωνίας. Καλό ταξίδι κυρ-Γιάννη», καταλήγει η Ένωση.