14 Νοέμβριος 2018, 00:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2018, 09:17

Φωτιά-Μάτι: Συγκλονίζει ο εγκαυματίας που βγήκε νικητής μετά από 78 ημέρες στην εντατική (βίντεο)

  • Φωτιά-Μάτι: Συγκλονίζει ο εγκαυματίας που βγήκε νικητής μετά από 78 ημέρες στην εντατική (βίντεο)
    Εικόνα από την τραγική ημέρα της φωτιάς στο Μάτι (φωτ.: Facebook / Elia Kallia)

Συγκλονίζει η περιγραφή του εγκαυματία Δημήτρη Φιλιππή που τραυματίστηκε σοβαρά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και κατάφερε να βγει νικητής μετά από 78 ημέρες νοσηλείας στην εντατική. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, γύρισε το χρόνο πίσω στις δραματικές στιγμές που έζησε, όταν κυκλώθηκε από την φωτιά, και αναφέρθηκε στις πρώτες σκέψεις, αλλά και στον αγώνα που έκανε, για να μείνει ζωντανός.

Ο Δ. Φιλιππής, τη βραδιά της καταστροφής, ήταν στην κατασκήνωση φυσιολατρών - ορειβατών στο Μάτι και αμέσως μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά έτρεξε με τη μηχανή του να βρει τους δικούς του ανθρώπους.

Όταν βρέθηκε ανάμεσα στις φλόγες, έψαξε για ένα στενό που ήξερε ότι καταλήγει στη θάλασσα. Παρότι γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος, βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και να τρέξει προς τη θάλασσα, όπου έπεσε για να σωθεί τελικά από τις βάρκες που έσπευσαν για βοήθεια. Κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. «Ήταν τα χέρια μου καμένα, τα πόδια μου καμένα. Έφτασα σε σημείο που με το ζόρι κράταγα το κεφάλι μου έξω από το νερό», λέει με πόνο ψυχής και ευχαριστεί το προσωπικό του Ευαγγελισμού, που του έσωσε τη ζωή.

Όταν συνήλθε στο νοσοκομείο, το πρώτο πράγμα που ρώτησε με αγωνία ήταν πού βρίσκονται ο 5χρονος γιος του, η σύντροφός του και οι συγγενείς του. Μόνο όταν άκουσε ότι ήταν καλά, ησύχασε, όπως λέει ο ίδιος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1: