13 Νοέμβριος 2018, 23:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2018, 23:41

Ο Γιώργος Κούδας στη σειρά ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» στο Cosmote History

  • Ο Γιώργος Κούδας στη σειρά ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» στο Cosmote History
    Ο Γιώργος Κούδας σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Σε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιώργο Κούδα, είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων», σε παραγωγή Cosmote TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη που θα προβληθεί την Παρασκευή (16/11) στις 9 το βράδυ.

Μέσα από μια βαθιά εξομολόγηση στα μέρη που τον «σημάδεψαν», ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου θυμάται τα πρώτα του βήματα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση δύο κυπέλλων (1972, 1974) και ενός πρωταθλήματος (1976).

Σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού αναλύουν την επιρροή που άσκησε στο φίλαθλο κοινό, ενώ η Ναταλία Ρασούλη τραγουδάει το διάσημο τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» ως φόρο τιμής στον μεγάλο ποδοσφαιριστή.

Τα 12 ωριαία επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν». Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18:00.