12 Νοέμβριος 2018, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2018, 18:02

Η ΔΙΣΥΠΕ στον Περισσό για τη Γενοκτονία και τη διδασκαλία της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού

  • Η ΔΙΣΥΠΕ στον Περισσό για τη Γενοκτονία και τη διδασκαλία της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού
    (Φωτ.: 902.gr)

Στο Σπίτι του Λαού βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) προκειμένου να συζητήσει με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το πάγιο αίτημα του ποντιακού ελληνισμού για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας αλλά και να ζητήσει την ένταξη της διδασκαλίας της στα βιβλία ιστορίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Τα μέλη της ΔΙΣΥΠΕ έθεσαν επίσης το αίτημα της δημιουργίας μόνιμων Τμημάτων Σπουδών στα ελληνικά ΑΕΙ που θα αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γενοκτονίες, την ιστορία, τη λαογραφία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ για την προώθηση των επί χρόνια ανεπίλυτων προβλημάτων των Ελλήνων της πρώην ΕΣΣΔ αλλά και την απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση ιθαγένειας από άτομα που αποδεδειγμένα έχουν συγγενείς στην Ελλάδα. Παράλληλα αναφέρθηκαν και στο αίτημα μελών της ΔΙΣΥΠΕ να σταματήσουν οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας για χρέη από τα άτοκα δάνεια που τους έχουν χορηγηθεί, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη τακτοποίησης των οικισμών όπου διαμένουν.

Τη ΔΙΣΥΠΕ εκπροσώπησαν ο γγ της Βασίλης Μωϋσίδης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Σουλτάνα Βαρυτιμιάδη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Βαρυθμιάδης και Ειρήνη Ελευθεριάδου, καθώς και το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας Ν. Ελλάδας και Νήσων Νίκο Κυργιάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.