12 Νοέμβριος 2018, 12:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2018, 12:11

Θεσσαλονίκη: Ληστεία στους χώρους του ΑΠΘ με θύμα 67χρονο καθηγητή

  • Θεσσαλονίκη: Ληστεία στους χώρους του ΑΠΘ με θύμα 67χρονο καθηγητή
    (Φωτ.: auth.gr)

Μέρα μεσημέρι και μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους χτύπησαν και λήστεψαν καθηγητή του ΑΠΘ, στη βόρεια πύλη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Το θύμα δέχθηκε επίθεση τη στιγμή που έκανε ανάληψη από το ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι δράστες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, τον πέταξαν «με ορμή προς την τζαμαρία του χολ, για ελάχιστα λεπτά δεν εκπαραθυρώθηκα και άρπαξαν από το μηχάνημα τα 200 ευρώ που είχα ζητήσει. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε ρώτησε. Απλά μου είπαν ότι δεν ανακατεύονται γιατί φοβούνται για τη ζωή τους! Το 100 δεν μπορεί να έρθει μου είπαν σε πανεπιστημιακό χώρο και κάμερες δεν υπάρχουν στο ΑΤΜ, για τον ίδιο λόγο. Έκανα καταγγελία στην Ασφάλεια αλλά πρόσωπα δεν μπόρεσα να δω γιατί με χτύπησαν από πίσω. Χτυπήματα έχω στο σώμα και τα πόδια. Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση των ληστών και των ναρκεμπόρων».

Τα όσα έγιναν σχολίασε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ καθηγητής Μετεωρολογίας Χαράλαμπος Φείδας. Είναι μια σοκαριστική είδηση «επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται με τους χώρους του».