12 Νοέμβριος 2018, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2018, 11:06

Η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας της

  • Η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας της
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Μαγνησίας)
  • Η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας της
  • Η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας της

Επετειακή εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου. Η εκδήλωση χωριζόταν σε δύο μέρη: Στο πρώτο έγινε μια αναφορά στους πρωτεργάτες της Ένωσης και σε όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους ώστε ο σύλλογος να λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με επιτυχία, ενώ στο δεύτερο παρουσιάστηκε μουσική παράσταση από γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα.

Οι θεατές στην αρχή παρακολούθησαν συγκινημένοι μια ιστορική αναδρομή όλων αυτών των ετών που λειτουργεί η Ένωση.

Στο λόγο του ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Περκουλίδης τόνισε: «Η Ένωσή μας έχει μεγάλη ιστορία, με προσφορά στον πολιτισμό και στην κοινωνία. Μεταξύ άλλων, έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τους παλιννοστούντες να ενταχθούν στις νέες συνθήκες, με τη συγκέντρωση τροφίμων και την οργάνωση μαθημάτων». Ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το ΔΣ της Ένωσης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων καθώς και τη διάδοση της ποντιακής διαλέκτου.

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή της Έλσας Μουρατίδου (τραγούδι), του Γιάννη Ζυμπά (λύρα) και του γυναικείου πολυφωνικού συγκροτήματος Stringless.

Την ίδια μέρα, οι πιστοί του Βόλου και τα μέλη της Ένωσης αποχαιρέτησαν την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά μετά την πολυήμερη παραμονή της στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Εκδηλωσεις