30 Ιανουάριος 2014, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:37

Τράπεζα αίματος στο Χωρύγι από τον ποντιακό σύλλογο

  • Τράπεζα αίματος στο Χωρύγι από τον ποντιακό σύλλογο

Τράπεζα αίματος στο Χωρύγι από τον ποντιακό πολιτιστικό σύλλογο

Ασταμάτητος ο ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Χωρυγίου, συνεχίζει την πολυσχιδή δράση του έχοντας ως αρχή την ρήση «Η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής». Κάνει ένα βήμα μπροστά και περνά σε ευρύτερες δράσεις. «Αν θέλεις να δεις νέες θάλασσες πρέπει να τολμήσεις να αφήσεις την ακτή από τα μάτια σου», λέγει ο Πλάτων, πράγμα που ο ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Χωρυγίου το ξέρει και το τολμά «ανοίγοντας τα πανιά» του σε νέες «θάλασσες».

Για το λόγο αυτό, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 ο σύλλογος σε συνεργασία με το τμήμα της αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς και με την παρουσία του διοικητή του νοσοκομείου Θεμιστοκλή Ανθρακίδη, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους να προσέλθουν και να δώσουν αίμα, για την ίδρυση τράπεζας αίματος.

Εξ άλλου, τον πολιτισμό ως ένα βαθμό τον υπαγορεύουν και οι ανάγκες της εποχής. Οι συνθήκες ζωής επιβάλλουν και τις ανάλογες δράσεις, που ξεπερνούν καμμιά φορά τα δεδομένα.

Η συμμετοχή στην «προσφορά αίματος» υπήρξε αθρόα και ο σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του αυτό, που θα είναι πλέον θεσμός, και θα πραγματοποιείται σε τακτές ημερομηνίες.

Το αίμα δίνει ζωή αλλά και είναι η ίδια μας η ζωή. Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη «αίμα» σε αναγραμματισμό γίνεται «ίαμα».

Πηγή: maxitis.gr