10 Νοέμβριος 2018, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2018, 08:11

Ανεπιθύμητη στην Αλβανία και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους

  • Ανεπιθύμητη στην Αλβανία και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους
    Η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους (φωτ.: allileggii.com)

Ανεπιθύμητη στην Αλβανία, μετά τους 52 Έλληνες, κηρύχθηκε με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. «Η απόφαση αυτή έρχεται ως θεσμική απάντηση των θεσμών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, σε διαρκώς επαναλαμβανόμενες εξτρεμιστικές ενέργειες από την ευρωβουλευτή της Κύπρου Ελένη Θεοχάρους, οι οποίες υποκινούν το μίσος και παραβιάζουν τη συνταγματική τάξη της χώρας μας, εντός της οποίας δεν είναι πλέον αποδεκτή», δήλωσε Αλβανός αξιωματούχος.

Η ευρωβουλευτής, που παρακολουθεί την πορεία της γειτονικής χώρας δεκαετίες τώρα, τελευταία και ως αρμόδια για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στο πλευρό της οικογένειας Κατσίφα και είχε παραστεί στην κηδεία του 35χρονου Βορειοηπειρώτη.

Κληθείσα να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη, η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε στο SigmaLive πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός «διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος». Η ίδια αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.