10 Νοέμβριος 2018, 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2018, 10:57

Καλιφόρνια: Φονικές πυρκαγιές, τουλάχιστον 9 νεκροί και 35 αγνοούμενοι

  • Καλιφόρνια: Φονικές πυρκαγιές, τουλάχιστον 9 νεκροί και 35 αγνοούμενοι
    Φωτ.: EPA / Mike Nelson

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 35 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει από χθες στη βόρεια Καλιφόρνια. Το πέρασμα της πυρκαγιάς «Camp Fire», όπως την έχουν ονομάσει οι Αρχές, έχει καταστρέψει περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ εξακολουθεί να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145 χιλιομέτρων βόρεια του Σακραμέντο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τρεις πυροσβέστες, ενώ τα εννέα θύματα απανθρακώθηκαν κατά την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις φλόγες. Τα πρώτα πέντε βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Την ίδια στιγμή, άλλες δύο πυρκαγιές μαίνονται στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνια, όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από το Καλαμπάσας μέχρι τις ακτές του Μαλιμπού, όπου υπάρχουν αρκετές πόλεις.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Θάουζαντ Όουκς, όπου 28χρονος πεζοναύτης σκόρπισε τον θάνατο όταν εισέβαλε σε μπαρ το βράδυ της Τετάρτης, σκοτώνοντας δώδεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία και έναν ομογενή.

Σε μήνυμά του μέσω Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι για τις πυρκαγιές ευθύνεται η κακή διαχείριση των δασών. «Τόσα δισεκατομμύρια δολάρια να δίνονται ετησίως και να χάνονται τόσες ζωές, όλες εξαιτίας της τεράστιας κακοδιαχείρισης των δασών. Θεραπεία τώρα ή σταματούν οι πληρωμές της Fed», αναφέρει το μήνυμα.