9 Νοέμβριος 2018, 18:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2018, 18:35

Κομοτηνή: Ορκίστηκε ο πρώτος μουσουλμάνος στην Ελληνική Αστυνομία

  • Κομοτηνή: Ορκίστηκε ο πρώτος μουσουλμάνος στην Ελληνική Αστυνομία
    Ο Ισμαήλ Τζεβτζέτ κατά την ορκωμοσία στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (φωτ.: xronos.gr)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (/911), στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή, η τελετή ορκωμοσίας των 162 δοκίμων αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2018-2020. Ανάμεσα στους δόκιμους της Σχολής ήταν και ο πρώτος μουσουλμάνος από τη Θράκη που ορκίστηκε στην ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για τον Ισμαήλ Τζεβτζέτ, ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τον όρκο, για το μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, ανέγνωσε ο τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και ο νεαρός δόκιμος αστυφύλακας επανέλαβε.

Είχε προηγηθεί ο όρκος των υπολοίπων δοκίμων της Σχολής, τον οποίον ανέγνωσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Στην τελετή παρέστη ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ενώ μετά το τέλος της ορκωμοσίας οι δόκιμοι αστυφύλακες έκαναν παρέλαση μπροστά στην κεντρική είσοδο της Σχολής υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή» και άλλων εμβατηρίων.


(Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)