11 Νοέμβριος 2018, 12:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2018, 12:08

Το ζήτημα της Γενοκτονίας και η Μικρασιατική Καταστροφή στο 4ο Συμπόσιο ΚΕΜΜΕ

  • Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται έργα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το 4ο Συμπόσιό του διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της χερσονήσου της Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 10:00, στο ξενοδοχείο «Domotel Kastri» (Ελευθερίου Βενιζέλου και Ρωμυλίας 154, Ν. Ερυθραία). Την πρώτη μέρα το συμπόσιο θα απασχολήσει το θέμα «Η Μικρασιατική Καταστροφή και το ζήτημα της Γενοκτονίας», ενώ τη δεύτερη ημέρα «Από την Ερυθραία της Ιωνίας στη Νέα Ερυθραία Αττικής».

Το φετινό Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ως εισηγητές θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

Την πρώτη μέρα θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Θεοδόσης Κυριακίδης (δρ Ιστορίας, επιστημονικός συνεργάτης Έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ), ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Ιστοριογραφία, ερμηνευτικά ρεύματα και δημόσιος λόγος για τη Γενοκτονία στην Ελλάδα»· ο Βλάσης Αγτζίδης (δρ Σύγχρονης Ιστορίας, συγγραφέας) με το θέμα «Σύγχρονες ερμηνευτικές αντιφωνίες για το ζήτημα της Γενοκτονίας»· και ο Χρήστος Βασιλόπουλος (δημοσιογράφος, διευθυντής σύνταξης της τηλεοπτικής εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου») με το θέμα «Οπτικό υλικό με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων».

Την επόμενη μέρα του συμποσίου, για τα Βουρλά της Ερυθραίας θα μιλήσει ο φιλόλογος Αντώνης Τζιώτης, ενώ ο Νικόλαος Κανελλόπουλος (ειδικός επιστήμονας Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων) θα αναφερθεί στο θέμα «Η ναυμαχία του Τσεσμέ (1770) και η ρωσική πολιτική στο Αιγαίο».

  • Δείτε όλους τους ομιλητές του Συμποσίου ΕΔΩ.