8 Νοέμβριος 2018, 23:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2018, 22:51

Ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου συνελήφθησαν για εξαπάτηση πελατών

  • Θεσσαλονίκη: Δέκα προσαγωγές για το μπαράζ των εμπρησμών
    (Φωτ. αρχείου)

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας οι ιδιοκτήτες ταξιδιωτικού γραφείου, οι οποίοι εξαπατούσαν τους πελάτες τους προκειμένου να τους αποσπούν χρήματα. Οι δύο ιδιοκτήτες του πρακτορείου, μια Ουκρανή και ένας Έλληνας, διατηρούσαν ταξιδιωτικό γραφείο στην Ομόνοια και αποσπούσαν χρήματα από πελάτες τους για ταξίδια, τα οποία με διάφορες προφάσεις δεν γίνονταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες διαφήμιζαν μέσω διαδικτύου εκδρομές και ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε εξαιρετικά προσιτές τιμές και αφού οι ενδιαφερόμενοι έρχονταν σε επαφή μαζί τους, κατέβαλαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 60 έως 4.700 ευρώ.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να γίνουν πιο πειστικοί, έδιναν στα θύματά τους έγγραφα με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού γραφείου, τα οποία ήταν δήθεν το αποδεικτικό της χρηματικής καταβολής (είτε κάρτα επιβίβασης για τις μετακινήσεις τους, είτε ταξιδιωτικό κουπόνι προπληρωμένων υπηρεσιών).

Ωστόσο, λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση των υποτιθέμενων ταξιδιών, οι δράστες προφασιζόμενοι διάφορους λόγους ενημέρωναν τα θύματα ότι το ταξίδι τους ακυρώθηκε. Με αυτόν τον τρόπο οι δυο συλληφθέντες αποκόμισαν όφελος, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία υπερβαίνει το ποσό των 36.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 39 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο. Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτη κατά εξακολούθηση και συναυτουργία, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.