8 Νοέμβριος 2018, 20:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2018, 20:56

Τσίπρας: Προκηρύσσονται άμεσα 10.000 θέσεις στο Δημόσιο

  • Τσίπρας: Προκηρύσσονται άμεσα 10.000 θέσεις στο Δημόσιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την προκήρυξη 10.000 προσλήψεων εντός του 2019 για να καλύπτονται από το 2020 και μετά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο στην τηλεόραση του Alpha. Όπως είπε, κατοχυρώνεται η ρήτρα 1:1 στις προσλήψεις «και έχουμε και 10.000 επιπλέον».

«Η κυβέρνηση ματώνει όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει τους αδύναμους και να αποκαταστήσει αδικίες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε δε ότι «η μόνη περίπτωση για να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ».

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι θα περάσει από τη Βουλή, καθώς «και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, αυτή η Συμφωνία ωφελεί τη χώρα και ιδίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη».

Σε ό,τι αφορά την κριτική της αντιπολίτευσης για τα αναδρομικά, είπε ότι «θυμίζει τον εμπρηστή που βάζει φωτιά στο δάσος και μετά βγαίνει στα κανάλια και κατηγορεί την Πυροσβεστική ότι άργησε να σβήσει τη φωτιά».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν και δεν απειλείται από κανέναν». Είπε επίσης ότι προετοιμάζεται η επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ύστερα από πρόσκληση του προέδρου Ερντογάν, αλλά δεν έχει κλειστεί ακόμα η ημερομηνία. «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά δεν θα απεμπολήσουμε κανένα κυριαρχικό δικαίωμα μας», τόνισε χαρακτηρίζοντας μάλιστα το έργο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξαιρετικό, όπως και «τη συμβολή του στην παγκόσμια ανάταξη της χώρας».

Σε ό,τι αφορά τον Πάνο Καμμένο ο πρωθυπουργός είπε πως είτε φύγει από την κυβέρνηση είτε όχι «δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ομαλή πορεία της χώρας προς την κανονικότητα» και ότι για την κυβέρνηση δεν θα υπάρξει πρόβλημα δεδηλωμένης.

Επίσης, είπε ότι «πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι κανείς από δω και στο εξής δεν θα έχει τη δυνατότητα να στερεί δημόσιους πόρους από τους πολίτες», ενώ για την συμφωνία Εκκλησίας-κράτους είπε ότι θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη και οικονομικά.