8 Νοέμβριος 2018, 21:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2018, 21:10

69χρονος Ολλανδός ζητά να αφαιρεθούν 20 χρόνια από την ηλικία του!

  • 69χρονος Ολλανδός ζητά να αφαιρεθούν 20 χρόνια από την ηλικία του!
    (Πηγή: telegraaf.nl)

Δυσαρεστημένος από τις διακρίσεις που υφίσταται λόγω της ηλικίας του στην αγορά εργασίας και στις διαπροσωπικές σχέσεις ο 69χρονος Εμίλε Ράτελμπαντ εμφανίστηκε στο δικαστήριο ζητώντας να αφαιρεθούν δύο δεκαετίες από την ηλικία του! «Αισθάνομαι νέος, τα ’χω τετρακόσια και θέλω αυτό ν’ αναγνωριστεί νομικώς διότι αισθάνομαι ότι η ηλικία μου με κακοποιεί, με τραυματίζει και με κάνει να υφίσταμαι διακρίσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο 69χρονος (σήμερα) Ολλανδός είναι προσωπικός γυμναστής και εξειδικευμένος στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης.

Ο Εμίλε Ράτελμπαντ, ο οποίος άφησε άφωνους τους δικαστές στο δικαστήριο του Άρνεμ, είπε ότι πρόκειται για ένα «απολύτως νόμιμο» αίτημα όπως αυτό των διεμφυλικών που εξασφάλισαν την αναγνώριση του δικαιώματός τους να αλλάξει το διαβατήριο τους. «Σήμερα μπορούμε να επιλέξουμε τη δουλειά μας, το φύλο μας, τον πολιτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό μας. Έχουμε ακόμα και το δικαίωμα να αλλάξουμε όνομα. Άρα γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να αλλάξουμε ηλικία;», διερωτήθηκε.

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad αναφέρει ότι οι δικαστές φάνηκαν επιφυλακτικοί απέναντι στο πρωτότυπο αίτημα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός που να επιτρέπει σε κάποιον να αλλάξει ημερομηνία γέννησης. Το επιχείρημα, βέβαια, του Εμίλε Ράτελμπαντ, ο οποίος δηλώνει διατεθειμένος ακόμα και να απαρνηθεί τη σύνταξή του, είναι ότι ως 69χρονος έχει περιορισμένες δυνατότητες, όχι μόνο στον τομέα της απασχόλησης αλλά και στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder. «Όταν είμαι στο Tinder και λέω ότι είμαι 69 δεν παίρνω καμία απάντηση. Αν είμαι 49 με το πρόσωπο που διαθέτω θα είμαι σε πλεονεκτική θέση», εξήγησε στο δικαστήριο.

Η απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, αν και ο συνήγορος του 69χρονου παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελάχιστες με την παρούσα νομοθεσία.