9 Νοέμβριος 2018, 11:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Νοέμβριος 2018, 11:20

Σούπερ θρεπτική (και οικονομική) ψαρόσουπα με κεφάλι σολομού!

  • Σούπερ θρεπτική (και οικονομική) ψαρόσουπα με κεφάλι σολομού!
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Όπου πουλάνε φρέσκο σολομό θα δείτε ότι πουλάνε σε πολύ χαμηλότερη τιμή (στην ψαραγορά της Αθήνας, για παράδειγμα, 2 ευρώ το κομμάτι) και τα κεφάλια, τα οποία δίνουν καταπληκτική ψαρόσουπα. Ο σολομός είναι καλή πηγή Ω3 και αξίζει τον κόπο να τον βάζουμε στο μενού.

Η συνταγή μπορεί να γίνει με κεφάλι από όλα τα μεγάλα ψάρια.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κεφάλι σολομού (1-1,5 κιλό)
  • 2 καρότα μέτρια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • σέλινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 20 κόκκους πιπέρι
  • 4 φλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για 45΄.
  2. Βγάζουμε το κεφάλι από το ζωμό, καθαρίζουμε το ψαχνό και το ρίχνουμε πίσω στη σούπα.
  3. Με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά στη σούπα.
  4. Σερβίρουμε ως έχει, με λίγο ζωμό λεμονιού στο τραπέζι ώστε να βάλει ο καθένας όσο θέλει. Εναλλακτικά κάνουμε τη σούπα αυγολέμονο με τον κλασικό τρόπο (χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο από την καυτή σούπα κουταλιά-κουταλιά. Ρίχνουμε το μίγμα στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς).
  • Πηγή: cookpad.com.