8 Νοέμβριος 2018, 13:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2018, 12:15

Με την ελληνική σημαία θα ταφεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας (βίντεο, φωτο)

  • Με την ελληνική σημαία θα ταφεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας (βίντεο, φωτο)
    Το μνήμα όπου θα αναπαυτεί ο 35χρονος ομογενής στο μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες (φωτ.: pontos-news.gr / Αντώνιος Ρεπανάς)

Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε λίγη ώρα η γη στους Βουλιαράτες, το μειονοτικό χωριό του Δήμου Δρόπολης. Η κηδεία θα γίνει στις 14:00 ώρα Ελλάδας (13:00 τοπική ώρα) και η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριου.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς, στο χωριό βρίσκονται περίπου χίλια άτομα, Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρία λεωφορεία που έχουν μπλοκαριστεί στην Κακαβιά.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για τρεις προσαγωγές Ελλήνων αλλά και για απαγόρευση εισόδου σε περίπου δέκα άτομα επειδή φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο «Βόρεια Ήπειρος, γη ελληνική» και έφεραν κάποιου τύπου «ύποπτο υλικό», ενώ ακόμα δεκαπέντε απαγορεύτηκε να περάσουν για άλλους λόγους.

Το μνήμα όπου θα ταφεί ο 35χρονος ομογενής
Οι προετοιμασίες για την ταφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το εθιμοτυπικό. Στο εσωτερικό του μνήματος όπου θα αναπαυθεί έχει τοποθετηθεί η ελληνική σημαία. Η οικογένεια έχει ζητήσει να μην βρίσκονται Αλβανοί αστυνομικοί στο νεκροταφείο, πράγμα που τουλάχιστον για την ώρα έχουν δεχθεί οι τοπικές Αρχές. Η μητέρα ζήτησε επίσης να απομακρυνθούν οι τηλεοπτικές κάμερες από το σπίτι.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Αντώνης Ρεπανάς.

Gallery