8 Νοέμβριος 2018, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Νοέμβριος 2018, 13:35

Λάρισα: Έρευνα για το κτήριο στο οποίο τραυματίστηκε η 21χρονη χορεύτρια στο 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Λάρισα: Έρευνα για το κτήριο στο οποίο τραυματίστηκε η 21χρονη χορεύτρια στο 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
    Ένα από τα ακάλυπτα φρεάτια (πηγή: εφ. «Ελευθερία»)

Ποινική δικογραφία για τις συνθήκες τραυματισμού της 21χρονης από τη Χαλκιδική που συμμετείχε στο 14ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών σχημάτισε η ΕΛΑΣ, και επόμενο στάδιο είναι η μεταβίβασή της στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η κοπέλα, η οποία είναι μέλος χορευτικού συλλόγου, το Σάββατο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα έπεσε μέσα σε φρεάτιο και τραυματίστηκε σοβαρά στην σπονδυλική στήλη. Μετά την επιτυχημένη εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Το φρεάτιο στο οποίο έπεσε είναι σε ένα ημιτελές κτήριο ανάμεσα στο Κλειστό της Νεάπολης όπου φιλοξενήθηκε το Φεστιβάλ και στο γήπεδο της ΑΕΛ.

Με βάση τη μαρτυρία της φίλης της 21χρονης που ήταν μαζί της είχαν πάει στο αυτοκίνητο της κοπέλας και επέστρεφαν στο χώρο του φεστιβάλ. Προκειμένου να κόψουν δρόμο επέλεξαν να περάσουν μέσα από την ημιτελή κατασκευή στην οποία δεν υπάρχει επαρκής περίφραξη, ούτε προειδοποιητικές πινακίδες. Εξαιτίας του σκοταδιού η 21χρονη δεν είδε το ακάλυπτο φρεάτιο με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από ύψος 4 μέτρων.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία αναφέρει ότι το ημιτελές κτήριο συνορεύει με την πίσω πλευρά του Κλειστού. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται σχεδόν παράλληλα με το AEL FC ARENA και προοριζόταν για εμπορικό κέντρο. Ωστόσο τα επιχειρηματικά σχέδια ναυάγησαν και η οικοδομή έμεινε ημιτελής παρά το γεγονός ότι το γήπεδο παραδόθηκε πριν από 8 χρόνια. Μέχρι στιγμής ο ιδιοκτήτης παραμένει άγνωστος, στοιχείο που ερευνάται από την αστυνομία προκειμένου να περιληφθεί στη δικογραφία που θα σταλεί στην Εισαγγελία.

Επιπλέον ερευνάται γιατί δεν υπάρχε επαρκής περίφραξη, γιατί τα επικίνδυνα φρεάτια καλύφθηκαν πρόχειρα με ξύλα με αποτέλεσμα κάποια να είναι πλέον τελείως ακάλυπτα και γιατί από την πλευρά του Κλειστού της Νεάπολης όπου διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις δεν υπάρχει σήμανση που να προειδοποιεί για την επικινδυνότητα του κτηρίου.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018
19:00
Η μεγάλη γιορτή του ποντιακού ελληνισμού στη Λάρισα.