7 Νοέμβριος 2018, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2018, 19:12

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Η κυβέρνηση θα προσλάβει 10.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους!

  • Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Η κυβέρνηση θα προσλάβει 10.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους!
    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κάποιοι το σκέφτηκαν όταν άκουσαν χθες ότι οι 10.000 ιερείς που υπηρετούν σε εκκλησίες και έως σήμερα αμείβονται από το ελληνικό Κράτος, δεν θα λογίζονται πλέον ως δημόσιοι υπάλληλοι. Άλλοι το είπαν κιόλας. Όμως το να ακούει κανείς επίσημα, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημητρη Τζανακόπουλο ότι η ιστορική –κατά την ελληνική κυβέρνηση– συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας ανοίγει το δρόμο για την πρόσληψη 10.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων, μπορεί να θεωρηθεί αν όχι τρομακτικό σίγουρα ελληνικό!

«Με τη συμφωνία αυτή απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 Όπως εξήγησε «οι κληρικοί αν και δεν είναι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι, είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, καταμετρώνται όμως στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων»! Άρα ναι μεν δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά λογίζονται ως τέτοιοι και άρα μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να προσλάβει ακόμα 10.000 πολίτες σε διάφορες θέσεις. Δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι θα καλύπτουν τους μισθούς των 10.000 ιερέων όχι απευθείας αλλά με τρόπο που θα πάρει κάποιο άλλο, μάλλον ευφάνταστο, όνομα και παράλληλα θα επιβαρύνονται με τους μισθούς ακόμα 10.000 ανθρώπων, δηλαδή συνολικά 20.000 εργαζομένων. «Και επειδή έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς πριν τη λήξη των μνημονίων που προβλέπει το 1:1 στο Δημόσιο, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων κατά κύριο λόγο για να καλύψουμε κοινωνικές ανάγκες, του κοινωνικού κράτους, δηλαδή γιατρούς, εκπαιδευτικούς και όποιες άλλες ανάγκες κρίνει η ελληνική κυβέρνηση ότι απαιτείται να καλυφθούν» πρόσθεσε, θυμίζοντας εποχές όπου η προεκλογική παροχολογία έχει μείνει αξέχαστη.

Το πώς θα πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι είναι και αυτό λυμένο κατά την κυβέρνηση. «Στο ζήτημα της επιδότησης η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί έως το 2030 τα εσοδα από το ταμείο αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας να είναι τέτοια που να αρκούν ώστε να καλύπτουν το ποσοστό επιδότησης που θα δίνεται κάθε χρόνο στην εκκλησία», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας τη... φιλοδοξία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η επιστήμη της οικονομίας αλλιώς...

Π.Παπ.