7 Νοέμβριος 2018, 13:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2018, 14:24

Πρεμιέρα σήμερα για την ποντιακή εκπομπή «Ρωμανία» με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη στο «Ελεύθερο Ραδιόφωνο»

  • Πρεμιέρα σήμερα για την ποντιακή εκπομπή «Ρωμανία» με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη στο «Ελεύθερο Ραδιόφωνο»
    Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης και η Ειρήνη Σαχταρίδου επί το έργον (φωτ.: Παναγιώτης Θεοδωρίδης)

Στο «Ελεύθερο Ραδιόφωνο 99fm» στην Κοζάνη κάνει πρεμιέρα σήμερα μια νέα εκπομπή καθαρά ποντιακού χαρακτήρα, με τίτλο «Ρωμανία». Κεντρικός παρουσιαστής αυτού του νέου εγχειρήματος θα είναι ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο οποίος από το 2001 βρίσκεται στα πλατό των εκπομπών «Μαυροθάλασσα» και «Ρωμανία» στους τηλεοπτικούς σταθμούς της δυτικής Μακεδονίας West και Top αντίστοιχα.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τετάρτη στις 17:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 02:00 τα ξημερώματα, και θα έχει διάρκεια δύο ώρες.

«Με πολλή ποντιακή μουσική αλλά και συμπυκνωμένες διαδρομές, αναλύσεις, εκτιμήσεις, στους βασικούς σταθμούς και τα κύρια γεγονότα της σύγχρονης ποντιακής ιστορίας, η εκπομπή θα επιδιώξει να αποτελέσει μια μεγάλη ποντιακή διαδραστική παρέα, βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην ανάδειξη όλων αυτών που αφορούν τον Πόντο και τους ανθρώπους του» ανέφερε στο pontos-news.gr o Παναγιώτης Θεοδωρίδης.

Για το πώς προέκυψε η ιδέα της εκπομπής αυτής, ο παρουσιαστής-καλλιτέχνης λέει: «Το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό με τον ιδιοκτήτη και διευθυντή του "Ελεύθερου Ραδιοφώνου 99fm" Χάρη Χατζηνικολάου. Ήρθε ως συνέχεια της πολύ καλής σχέσης και συνεργασίας μας τα τελευταία χρόνια. Φιλοσοφία και επιθυμία της διεύθυνσης, διαχρονικά, ήταν να ενισχύσει το πρόγραμμα του σταθμού με τη "Ρωμανία", σεβόμενη απόλυτα τις παραδόσεις, την ιστορία, τον πολιτισμό του ποντιακού ελληνισμού. […] Εύχομαι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης, της τιμής και των προσδοκιών, τόσο της διεύθυνσης του σταθμού όσο και των ακροατών, προφανώς».

Η «Ρωμανία» θα αποτελέσει την αφορμή να κάνουν οι ακροατές ένα διαχρονικό ταξίδι επιστροφής στις ρίζες τους. «Προσωπικά βλέπω την εκπομπή μέσα από μια σκοπιά που πιστεύει ότι οι ζωντανές μας παραδόσεις, η τρισχιλιόχρονη ιστορία μας και ο ποντιακός πολιτισμός έχουν να μας διδάξουν πολλά και σημαντικά στη σύγχρονη πραγματικότητα. Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα ή τις κάμερες. Σημασία έχει αυτό που βγαίνει προς τα έξω, από οποιαδήποτε ποντιακή εκπομπή, από οποιοδήποτε μέσο, να τιμά τον Πόντο και τους ανθρώπους του, να είναι αντάξιο της διαχρονικής πορείας του ποντιακού ελληνισμού. Σε ό,τι με αφορά, θα καταβάλω όλες τις δυνάμεις μου με στόχο η "Ρωμανία" να αποτελέσει μια ευχάριστη ραδιοφωνική παρέα, να αφήσει κάτι χρήσιμο, κάτι θετικό στους ακροατές» καταλήγει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης.

Ελένη Κάλλη