7 Νοέμβριος 2018, 09:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2018, 09:40

Την Πέμπτη η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες

  • Κωνσταντίνος Κατσίφας: Διαρροές για πόρισμα που «δείχνει» αυτοκτονία 4
    (Φωτ.: Κωνσταντίνος Κατσίφας / Facebook)

Δέκα μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να αποφασίσουν οι αλβανικές Αρχές να παραδώσουν χθες, τη σορό του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του, κι αυτό έγινε μετά από παρέμβαση του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ο οποίος δέχθηκε σχετικό αίτημα από τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλες. Παράκληση είχε απευθύνει και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 14:00, στους Βουλιαράτες.

Στο μεταξύ, διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες από τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην υπουργού Παιδείας και βουλευτή Νίκου Φίλη οποίος τόνισε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο έδαφος μιας ξένης χώρας, και στη Βόρεια Ήπειρο.

«Όταν ένα πρόσωπο πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, υψώνει την ελληνική σημαία, είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία. Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα. Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;» ρώτησε τη δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.