6 Νοέμβριος 2018, 19:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2018, 19:24

Τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα παραδίδουν οι αλβανικές αρχές

  • Τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα παραδίδουν οι αλβανικές αρχές
    (Φωτ.: Facebook / Katsifas Konstantinos)

Οι αλβανικές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παραλαβή της σορού του γιου τους, δίνοντας έτσι τέλος στο μαρτύριο των οικείων του που βίωσαν μια πολύ σκληρή δοκιμασία εδώ και δέκα ημέρες με την άρνηση των αρμοδίων να παραδοθεί το άψυχο σώμα του 35χρονου από το Βόρεια Ήπειρο.

Ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταβαίνουν από το χωριό Βουλιαράτες στα Τίρανα, προκειμένου να παραλάβουν τη σορό και να προχωρήσουν στην ταφή του Έλληνα ομογενή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το μαρτύριο της οικογένειας τερματίστηκε έπειτα παρέμβαση του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος είχε ζητήσει από τη γενική εισαγγελία να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να αποδοθεί το άψυχο σώμα του Κ. Κατσίφα στους οικείους του.

Η σχετική άδεια εκδόθηκε σήμερα και με αυτόν τον τρόπο οι γονείς του εκλιπόντος θα μπορέσουν επιτέλους να κηδέψουν το παιδί στους Βουλιαράτες. Επίσης, η οικογένεια του 35χρονου αναμένεται να παραλάβει και το πόρισμα των Αλβανών ιατροδικαστών που πραγματοποίησαν τη νεκροψία.