6 Νοέμβριος 2018, 14:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2018, 13:56

Σπείρα ανηλίκων λήστευε σχολεία και έκλεβε από πεζούς

  • Σπείρα ανηλίκων λήστευε σχολεία και έκλεβε από πεζούς
    (Πηγή: ΕΛΑΣ)

Στη Νέα Φιλαδέλφεια και στους Αγίους Αναργύρους «χτυπούσε» η σπείρα των ανηλίκων που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Μεσσηνίας. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση από το καλοκαίρι οπότε και ξεκίνησε το μπαράζ ληστειών κυρίως σε σχολεία απ’ όπου αφαιρούνταν ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των έξι ανηλίκων και του 18χρονου που συνελήφθησαν η συμμορία φτιάχτηκε τον περασμένο Μάιο.

Μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες έχουν συνδεθεί με 10 ληστείες σε σχολικά συγκροτήματα, με 7 ληστείες σε σπίτια, με μία κλοπή σε κατάστημα και με δύο κλοπές μοτοσικλετών. Επίσης σχετίζονται με τον εμπρησμό ενός εγκαταλειμμένου σπιτιού.Σε ό,τι αφορά τις κλοπές από άλλους ανήλικους και ηλικιωμένους, τα μέλη της σπείρας τους πλησίαζαν και με απειλές με τη χρήση αντικειμένων και ενίοτε με τη χρήση βίας αφαιρούσαν τσάντες, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκε πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηχείων και ηχοσυστημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, τρία μαχαίρια, κουκούλες και γάντια. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθήνας παρέπεμψε τους ανήλικους στον ανακριτή Ανηλίκων, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων για παραμέληση εποπτείας.