7 Νοέμβριος 2018, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2018, 10:19

Έφτασε η ώρα για το «Αντάμωμαν 2018+» – Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν μιλούν στο pontos-news.gr

  • Έφτασε η ώρα για το «Αντάμωμαν 2018+» – Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν μιλούν στο pontos-news.gr
    Στον κύκλο για το χορό στο «Αντάμωμαν 2016» (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Η αδημονία των νέων που έλκουν τις ρίζες τους από τον Πόντο, για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), κορυφώνεται καθώς η μεγάλη βραδιά ολοένα και πλησιάζει. Η ΕΠΟΝΑ διοργανώνει την πολυαναμενόμενη ποντιακή γιορτή της με τίτλο «Αντάμωμαν 2018+» το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 21:30, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος μεγάλα ονόματα της ποντιακής σκηνής σε μια πολλά υποσχόμενη διοργάνωση. Μερικοί από αυτούς μοιράζονται με το pontos-news.gr τις σκέψεις τους.

Ο φετινός χορός θα είναι αφιερωμένος στις δράσεις της ΕΠΟΝΑ για το 2019, έτος κατά το οποίο συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. «Ένας χορός είναι κατεξοχήν εκδήλωση χαράς και γλεντιού, ωστόσο εμείς φέτος, κατ’ εξαίρεση, επιθυμούμε να δώσουμε ένα ιδιαίτερο στίγμα, με αφορμή τον σπουδαίο συμβολισμό της χρονιάς που έρχεται» είχε αναφέρει πριν από λίγες μέρες στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της ΕΠΟΝΑ, Γιάννης Ραπτόπουλος.

«Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι δίπλα στα παιδιά που με κόπο και μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να διοργανώσουν αυτό που λέγεται "Ποντιακό Αντάμωμα". Αξίζουν τη στήριξη όλων μας και ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά τους» ανέφερε στο pontos-news.gr ο καλλιτέχνης Γιώργος Ιωαννίδης. Ο Γιώργος Σοφιανίδης δήλωσε συγκινημένος: «Ευχαριστώ την ΕΠΟΝΑ, η οποία μου δίνει άλλη μια φορά τη δυνατότητα να συμμετέχω σε εκδήλωση που διοργανώνει, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και προτίμηση σε αυτό που εκπροσωπώ στον ποντιακό χώρο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι κοντά στα νέα παιδιά και να στηρίζω με όποιον τρόπο μπορώ τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη του πολιτισμού μας, αλλά και κάθε άλλη δράση τους που αφορά τον ποντιακό χώρο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ΕΠΟΝΑ για την πρόσφορά τους στην παράδοσή μας και στην ιστορία μας».

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμπράττουν: Γιώργος Ιωαννίδης, Πόλιος Παπαγιαννίδης και Γιώργος Σοφιανίδης στο τραγούδι, Ανδρέας Κουγιουμτζίδης και Δημήτρης Κοσμίδης στη λύρα, Χριστόφορος Κοσμίδης στο αγγείο, Χρήστος Μαυρίδης και Κώστας Αθανασίου στο νταούλι και Κώστας Φουλίδης στα πλήκτρα.

Ελένη Κάλλη

  • Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας προς ενίσχυση άπορων οικογενειών, ενώ το 10% των εσόδων της βραδιάς θα δοθεί για την αγορά εξοπλισμού στο Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ10
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018