6 Νοέμβριος 2018, 12:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2018, 12:09

Συνεχίζεται το θρίλερ της δολοφονίας Κατσίφα: Ασαφές πότε θα παραδοθεί η σορός

  • Συνεχίζεται το θρίλερ της δολοφονίας Κατσίφα: Ασαφές πότε θα παραδοθεί η σορός
    (Φωτ.: Facebook / Katsifas Konstantinos)

Δέκα ημέρες μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες και η οικογένεια του 35χρονου δεν έχει ακόμα παραλάβει τη σορό του ώστε να μπορέσει να κάνει την κηδεία. Από χθες τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας μεταδίδουν ότι σήμερα ενδεχομένως να παραδοθεί η σορός που βρίσκεται στο νεκροτομείο των Τιράνων, ωστόσο επισήμως οι δικηγόροι της οικογένειαςδεν έχουν καμία ενημέρωση.

Μετά και την άρνηση της πρώην συζύγου του 35χρονου να καταθέσει, η έρευνα των αλβανικών Αρχών έχει ολοκληρωθεί καθώς δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας.

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να παραμένει η σορός στο νεκροτομείο, δεν προσθέτει κάτι στην έρευνα», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Μαζί με τη σορό, όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει και αντίγραφο της έκθεσης του Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου.

Η οικογένεια, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δεν έχει καμία ενημέρωση για το περιεχόμενο της ποινικής δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από τη Εισαγγελία Τιράνων, και συνεπώς δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω για την έρευνα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία. Η εκτίμηση του ποινικολόγου είναι ότι οι αλβανικές Αρχές κάτι προσπαθούν να κρύψουν, και ότι πολλά ευρήματα ίσως να μην έχουν καταγραφεί στην έκθεση των ιατροδικαστών. Άλλωστε δεν επετράπη στον Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που μετέβη στο νεκροτομείο του Αργυροκάστρου να εξετάσει τη σορό· ωστόσο ο Έλληνας ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι τα τραύματα είχαν συρραφεί και είχαν καθαριστεί.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πληροφορηθεί ο πολιτικός και νομικός κόσμος τουλάχιστον της Ευρωπαϊκής Ένωσης πώς αντιμετώπισε και πώς λειτούργησε μέχρι στιγμής η αλβανική Δικαιοσύνη και η αλβανική πολιτεία. Η προτεραιότητα είναι να παραδοθεί η σορός. Δέκα μέρες παραμένει άταφος, κάτι που αποτελεί προσβολή στη μνήμη του», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.