6 Νοέμβριος 2018, 15:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Νοέμβριος 2018, 12:31

Με συγκίνηση και χαρά ο Βόλος υποδέχτηκε την Παναγία Σουμελά (φωτο)

  • Με συγκίνηση και χαρά ο Βόλος υποδέχτηκε την Παναγία Σουμελά (φωτο)
    (Φωτ.: Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος)
  • Με συγκίνηση και χαρά ο Βόλος υποδέχτηκε την Παναγία Σουμελά (φωτο) 2
  • Με συγκίνηση και χαρά ο Βόλος υποδέχτηκε την Παναγία Σουμελά (φωτο) 2
  • Με συγκίνηση και χαρά ο Βόλος υποδέχτηκε την Παναγία Σουμελά (φωτο) 4

Με βαθιά συγκίνηση, έκδηλη χαρά και συγκίνηση, η τοπική εκκλησία της Δημητριάδος υποδέχθηκε χθες στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου την προστάτιδα του ποντιακού ελληνισμού, την ιστορική εικόνα της Παναγίας Σουμελά που φυλάσσεται στην ομώνυμη μονή στο όρος Βέρμιο.

Την εικόνα μετέφερε ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας Παντελεήμων, συνοδεία του αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Μπίθρα, του προέδρου του Πανελλήνιου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Γεωργίου Τανιμανίδη και των μελών του ΔΣ.

Η επίσημη υποδοχή έγινε στα προπύλαια του ναού από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, πλήθος κληρικών και πιστών. Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. «Μας φέρατε τη Μάνα των Ποντίων αδελφών μας, την προστάτιδα και φύλακά του στις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του, που είναι το σύμβολο της ενότητας των Ποντίων απανταχού της γης. Στην εποχή που πολλοί απελπίζονται από τις δυσκολίες της ζωής, η Παναγία Σουμελά είναι Εκείνη που δίνει ελπίδα και δύναμη» ανέφερε στο λόγο του ο μητροπολίτης Ιγνάτιος ευχαριστώντας όσους βοήθησαν ώστε η εικόνα να βρίσκεται κοντά στους πιστούς του Βόλου.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του μητροπολίτη Παντελεήμονα, ο οποίος επισήμανε ότι η εικόνα «είναι η στοργική μητέρα και ανεπαίσχυντη προστασία και βοήθεια του ποντιακού ελληνισμού στις απειράριθμες τρικυμίες και τις αμέτρητες συμφορές που τον έπληξαν, εκεί όπου φύλαγε τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού και της Ορθοδόξου πίστεώς μας [...]. Η Παναγία Σουμελά είναι το ιερό θησαύρισμα της πίστεως και της ιστορίας του γένους μας».

Στην υποδοχή το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, λιμενικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών Αρχών, ο πρόεδρος της Ενώσεως Ποντίων Μαγνησίας Κωνσταντίνος Περκουλίδης και πλήθος πολιτών ποντιακής και μη καταγωγής.

Η εικόνα θα παραμείνει στο ναό μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και καθημερινά θα τελούνται δοξολογίες στη χάρη Της.

  • Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος.
Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2018
17:30
Από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου.