5 Νοέμβριος 2018, 23:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2018, 22:56

Δεσμεύονται λογαριασμοί και θυρίδες της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου

  • Εκλογές 2019: Κλείνουν τα δικαστήρια, αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες της ιδιοκτήτριας πλοίων Αγγελικής Φράγκου, καθώς και της εταιρείας IRF European Finance Investments που ιδρύθηκε στις Βερμούδες και έχει γραφεία και στην Ελλάδα, για υπόθεση που αφορά δανειοδότηση που είχε λάβει η επενδυτική εταιρεία από το 2006 και μετά από την τράπεζα Marfin. Την εντολή για δέσμευση εξέδωσαν οι ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της χρηματοδότησης, η οποία αρχικά αφορά ποσό 75 εκατ. ευρώ, το οποίο με τις αναχρηματοδοτήσεις φέρεται να αγγίζει τα 178 εκατ. ευρώ.

Το δάνειο, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, εγκρίθηκε με επισφαλείς όρους.

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε μετά από έρευνα των εισαγγελέων Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2016 άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος 15 στελεχών της τράπεζας. Η Αγγ. Φράγκου βαρύνεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων. Αρχικά την έρευνα είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Π. Τσατάνη και είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση. Ο φάκελος όμως ανασύρθηκε από το αρχείο με εντολή τη εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ανατέθηκε στους δύο εισαγγελείς Διαφθοράς.

Κατά τους εισαγγελικούς λειτουργούς, το επίμαχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εγγυήσεις με σκοπό η επενδυτική εταιρεία να αγοράσει μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB. Η πλοιοκτήτρια με δηλώσεις της έχει αμφισβητήσει τις πράξεις που της καταλογίζονται, ενώ υποστηρίζει πως η δίωξη εναντίον της δεν είναι σύννομη καθώς δεν είχε κληθεί από τους εισαγγελείς πριν από την απαγγελία κατηγορίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.