5 Νοέμβριος 2018, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2018, 20:29

Προφυλακιστέοι οι έξι Ρομά για την επίθεση σε αστυνομικούς

  • Προφυλακιστέοι οι έξι Ρομά για την επίθεση σε αστυνομικούς

Στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες Ρομά, που είχαν συλληφθεί μετά από την επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας στου Ρέντη, όταν επιχείρησε να ελέγξει όχημα στο οποίο επέβαιναν Ρομά.

Οι συλληφθέντες που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για αντίσταση, σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι ίδιοι που πραγματοποίησαν την επίθεση, άλλα άλλοι Ρομά από τον καταυλισμό.

Το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας είχε επιχειρήσει να ελέγξει άτομα που επέβαιναν σε ένα κόκκινο Citroen Saxo. Ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε, ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας τους αστυνομικούς που το καταδίωκαν στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την οδό Πειραιώς στου Ρέντη, όπου υπάρχει καταυλισμός Ρομά.

Εκεί ομάδα Ρομά επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα και συνεπλάκησαν μαζί τους, με αποτέλεσμα ο ένας αστυνομικός να τραυματιστεί στο κεφάλι και οι υπόλοιποι στα χέρια.

Μάλιστα, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την επίθεση οι αστυνομικοί πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε προσαγωγές.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πάρης Τσιριγωτης.