5 Νοέμβριος 2018, 19:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2018, 17:27

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν έλεγχος μαστού για γυναίκες 20-39 ετών

  • Θεσσαλονίκη: Δωρεάν έλεγχος μαστού για γυναίκες 20-39 ετών

Δωρεάν κλινικό έλεγχο μαστού και –εφόσον κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς– παραπομπή για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου γυναίκες 20-39 ετών στην Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, που θα βρίσκεται στο χώρο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο σημείο του Λευκού Πύργου. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα ενημέρωσης και κλινικής εξέτασης μαστού για νέες γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Φέτος το πρόγραμμα θα γίνει σε συνεργασία με το  Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα Μαστού του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου και με την παρουσία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες ηλικίας 20-39 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς που θα τις ενημερώσουν για την υγεία του μαστού τους, να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 285181 της γραμματείας του  Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης από σήμερα 5 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 10:00-13:00.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Φ.