5 Νοέμβριος 2018, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2018, 15:27

«Ερρίκος Ντυνάν»: Ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς στο πόρισμα της πλειοψηφίας

  • «Ερρίκος Ντυνάν»: Ευθύνες σε τέσσερις πρώην υπουργούς στο πόρισμα της πλειοψηφίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Στα κόμματα παραδόθηκε σήμερα το μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία το οποίο αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» και εξετάζει την πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την πώλησή του το 2014 στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι 115 εκατ. ευρώ.

Η Επιτροπή της Βουλής εξέτασε τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων από το 1992 έως το 2014.

Η πλειοψηφία καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στους πρώην υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις περιόδους που ήταν υπουργοί οι Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα διά πράξεων ή παραλείψεων.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας, οι πρακτικές των κυβερνήσεων και των υπουργών Υγείας σε ό,τι έχει να κάνει με το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν απόρροια της sui generis διαπλοκής μεταξύ του Ανδρέα Μαρτίνη, μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων και επιχειρηματικών κύκλων. Η διαπλοκή ορίζεται ως προσλήψεις κατά το δοκούν, δωρεάν νοσηλείες σε πολιτικούς, εκδότες και δημοσιογράφους, διαχρονική ασυλία και ανοχή στην οικονομική κακοδιαχείριση του Ανδρέα Μαρτίνη, αργομισθίες και υψηλές αντιμισθίες σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι για τα σκουπίδια, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινοί απατεώνες», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος το χαρακτήρισε «φιάσκο». Το μέρος του πορίσματος για το «Ερρίκος Ντυνάν» θα συζητηθεί αύριο στις 15:00 σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής.