5 Νοέμβριος 2018, 22:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2018, 21:54

Γάλλοι καθηγητές επισκέφτηκαν την Ελλάδα και μαγεύτηκαν από τον καππαδοκικό πολιτισμό

  • Γάλλοι καθηγητές επισκέφτηκαν την Ελλάδα και μαγεύτηκαν από τον καππαδοκικό πολιτισμό
    (Φωτ.: Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή»)
  • Γάλλοι καθηγητές επισκέφτηκαν την Ελλάδα και μαγεύτηκαν από τον καππαδοκικό πολιτισμό
  • Γάλλοι καθηγητές επισκέφτηκαν την Ελλάδα και μαγεύτηκαν από τον καππαδοκικό πολιτισμό

Έξι Γάλλοι καθηγητές επισκέφτηκαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τους χώρους του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή», στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus που υλοποιείται με πρωτοβουλία του 3ου Γυμνάσιου Λάρισας. Την αντιπροσωπεία συνόδευσαν στο Σύλλογο η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Θεοδωροπούλου και οι εκπαιδευτικοί Σοφία Σκουμή, Ειρήνη Ραπτοπούλου και Κατερίνα Πουλαράκη.

Οι Γάλλοι καθηγητές έμειναν άφωνοι με τον πολιτισμό των προσφύγων από τη Σουλούτσοβα της Καππαδοκίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus φέρει τον τίτλο «Το ταξίδι σε όλες του τις διαστάσεις», και σκοπός του είναι να εξεταστούν διαφορετικές κουλτούρες και να έρθουν σε επαφή άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής και βιωμάτων.

Την αποστολή υποδέχθηκε στο μουσείο του Συλλόγου η Μαρία Χαρακοπούλου. Ξενάγησε τους καθηγητές οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμένοι από τα εκθέματα του, τα οποία τους φάνηκαν οικεία καθότι ζουν και εργάζονται σε επαρχιακή περιοχή της Γαλλίας. Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Παλαιοχωρλίδης έδειξε στην ομάδα ένα βίντεο από τις επισκέψεις των μελών του σωματείου στην Καππαδοκία, και συγκεκριμένα από την επίσκεψη στο χωριό Σουλούτσοβα από το οποίο έλκουν την καταγωγή τους οι Βουναινιώτες. Οι καθηγητές τίμησαν τα καππαδοκικά εδέσματα που είχαν παρασκευάσει κυρίες του Συλλόγου. Ο ενθουσιασμός τους ωστόσο κορυφώθηκε όταν η υπεύθυνη του χορευτικού Αγλαΐα Αγγλοπούλου ανέλαβε να δείξει στους επισκέπτες τρεις καππαδοκικούς χορούς.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού για τον Απρίλιο του 2019, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί τον προπομπό ενός μεγαλύτερου προγράμματος το οποίο θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο χρόνο με την άφιξη στην Ελλάδα περίπου 50 μαθητών συνοδευόμενων από τις οικογένειές τους.

  • Φωτογραφίες: Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ' ημάς Ανατολή».