5 Νοέμβριος 2018, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2018, 09:15

Τι θα γίνει με τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα

  • Κωνσταντίνος Κατσίφας: Διαρροές για πόρισμα που «δείχνει» αυτοκτονία 2
    (Φωτ.: Facebook / Katsifas Konstantinos)

Εννέα μέρες έχουν περάσει από το θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στο μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες του Δήμου Δρόπολης στη Βόρεια Ήπειρο και ακόμα η σορός του δεν έχει παραδοθεί στην οικογένειά του ώστε να κηδευτεί. Χθες, στο χωριό, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ λίγες ώρες αργότερα οι γονείς του χαρακτήρισαν «μαρτύριο χωρίς τέλος» το ότι δεν έχει γίνει ακόμα η κηδεία. Το επιχείρημα των αλβανικών Αρχών ότι δεν μπορεί να παραδοθεί η σορός γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες της εισαγγελίας των Τιράνων, απέρριψε ο Ευθύμης Ναυρίδης, δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα.

Μετά την άρνηση της πρώην συζύγου του 35χρονου να καταθέσει στην Αλβανία, δήλωσε ο Ευθύμης Ναυρίδης, η έρευνα των αλβανικών Αρχών έχει ολοκληρωθεί αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας.

Όπως τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ANT1, εκτιμά ότι η σορός θα παραδοθεί έως αύριο. Πρόκειται όμως μόνο για εκτίμηση καθώς αυτή τη στιγμή υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αλβανικής Δικαιοσύνης «που διεξάγει την έρευνα, στην οποία δεν μπορεί να επέμβει κανείς».

Την ίδια ώρα και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολλές είναι οι φωνές που υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του 35χρονου δεν ήταν τυχαίος ούτε και αναπόφευκτος. Μάλιστα ακούγεται έντονα πως η εντολή για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις επίλεκτες αλβανικές δυνάμεις δόθηκε από το γραφείο του Έντι Ράμα εάν όχι από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό. Η προκλητική δήλωση του Έντι Ράμα μετά το θάνατο του Κατσίφα αλλά και οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της υπόθεσης από τα Τίρανα δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν οι αλβανικές Αρχές και πως ο 35χρονος εκτελέστηκε κατ’ εντολή.